Afsluiter lessenreeks Cultureel Erfgoedwerk

Naar jaarlijkse gewoonte werd de lessenreeks rond Cultureel Erfgoedwerk afgesloten met een presentatie van eens tukje lokaal erfgoed. Studenten gingen op zoek naar materieel en immaterieel erfgoed uit hun buurt en probeerden hun medestudenten te overtuigen van de waarde ervan.

Er waren presentaties rond een stukje spoorweg tussen Waregem en Ingelmunster, de Sixtusabdij in West-Vleteren, het SInt-Alexiusbegijnhof in Dendermonde, de Krakelingenworp in Geraardsbergen, de Kroningsfeesten in Turnhout en de dansorgelcultuur.

We leerden dat er de jaren ’60 dansorgels erg populair waren onder meer door de aanleg van snelwegen, het eten van visjes niet onbesproken is en dat het laatste begijntje in Dendermonde overleed in 1975. Sommige cursisten waren zelfs gekleed in hun thema. We verkozen de dansorgelcultuur tot beste voorbeeld van lokaal erfgoed. Iedereen werd tenslotte verwend met een pandspekke, een typisch Brugs kermissnoepje. De winnaars gingen nog op de foto met onder meer lp’s met dansorgelmuziek.

Verslaggeving: Patrick Vanden Berghe

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: