Save the date: Inspiratiedag werkplekleren in het hoger onderwijs

Onze opleiding Informatiebeheer is één van de organisatoren.

MAANDAG 22 MEI 2023

Een beroepsgerichte opleiding volgen zonder het beroep in de praktijk te ervaren is als zwemmen op het droge.  Naast de stages, businesscases, bedrijfsbezoeken, etc… zoeken veel opleidingen naar nog authentiekere, meer real-life ervaringen voor hun studenten en cursisten.  Werkplekleren en duale vormen van leren zijn niet meer weg te denken in het hoger onderwijs, zowel in de graduaatsopleidingen als in de bacheloropleidingen. Hoe pak je dit aan als onderwijsinstelling, maar eveneens als bedrijf en organisatie?

We delen tips en tricks en maken ruimte voor uitwisseling. En onze studenten? Zij tonen ons hoe het moet: ze organiseren dit event. Van werkplekleren gesproken.  

Met deze studiedag wil Arteveldehogeschool in samenwerking met Vlhora en Syntra haar expertise en ervaring delen met onze onderwijs- en werkveldpartners.   

 DOELGROEP 

We richten ons op alle onderwijspartners uit het hoger onderwijs en werkveldpartners die nieuwsgierig zijn naar manieren om studenten meer via werkplekleren de nodige skills en kennis te laten opdoen.   

 PROGRAMMA 

Op het programma staat een mix aan inspirerende praktijkverhalen en getuigenissen, expertise en innovatieve inzichten om concreet mee aan de slag te gaan in het verder uitbouwen van meer werkplekleren in onze graduaten en bachelors.  Er is ruimte voor ontmoeting en netwerking, voor uitwisseling en inspiratie. 

Auteur: Jan

Manager of People and Information.

Geef een reactie

%d