Op stap met studenten Artevelde en Henallux

Studeren dat is ook vooral je blik verruimen. En dat deden we met de studenten Informatiebeheer letterlijk. Op maandag 20 november gingen we immers samen met de collega’s van de Bachelor Bibliotheekwezen aan Henallux Hogeschool op bezoek bij enkele bibliotheken in Brussel. ‘s Ochtends stond een rondleiding in de moedertaal op het programma in de KBR, na de middag gingen we afwisselend naar de Franstalige en Nederlandstalige openbare bibliotheken van Elsene. Daar sprak men de studenten toe in de eigen taal, zodat het voor iedereen best wel uitdagend werd. Mooi om zien dat de gemeente Elsene erg veel aandacht besteed aan beide bibliotheken die dan ook nauw samenwerken, wat niet evident is in een omgeving meer meer dan 170 verschillende culturen en waarbij de bevolking om de vijf jaar bijna volledig vernieuwt.

(foto genomen voor de Wall of Fame van Biblio XL, met een deel van de studenten van Artevelde HS en Henallux)

Geef een reactie

%d