Hartige groeten uit Krakow

Het grootste Europese congres rond informatiegeletterdheid ECIL (European Conference on Information Literacy) vindt dit jaar plaats in Krakow.

De keynote voor dag 2 werd gegeven door prof. dr. Jenna Hartel. Ze vergeleek informatiegeletterdheid met een eilandenrijk – de titel van haar speech was dan ook “An archipelago  of Library and Information Sciencce’. Wist je dat het werk van een bibliothecaris of informatieprofessional kan nog het best vergeleken worden met een sjamaan. Beiden brengen orde in een chaotische wereld. Steeds meer informatiewetenschappers hebben trouwens iets met kaarten en atlassen. Denken we maar aan David Lankes’ “New map of librarianship”.

Jenna Hartel publiceert trouwens de meest gekke filmpjes over informatiegeletterdheid op haar you tube-kanaal Infideos. Voor Valentijn maakte ze dit filmpje waar ze de bibliothecaris plaatst op het kruispunt van liefde en informatie: https://www.youtube.com/watch?v=UMcwfHsNJwU

En natuurlijk, op het einde van haar talk was er voor elke aanwezige een….hartje! With love from Krakow!

Geef een reactie

%d