Nooit meer zwemmen op het droge

Op 22 mei 2023 vond de inspiratiedag ‘Werkplekleren in het hoger onderwijs’ plaats, georganiseerd door Arteveldehogeschool in Gent. Het was een dag vol interessante lezingen, workshops en netwerkmogelijkheden voor docenten, mentoren en andere geïnteresseerden.

De dag begon met een welkomstwoord door Kristof Punie, opleidingshoofd van de graduaatsopleidingen Business & Management, gevolgd door een panelgesprek met getuigenissen van studenten uit verschillende opleidingen. Er werd gediscussieerd over ervaringen en uitdagingen van het werkplekleren. Daarna volgde een inspirerende presentatie van Jan Wilmots, die inzichten gaf in de evolutie en laatste ontwikkelingen op het gebied van werkplekleren. Meteen was de toon gezet voor een dag vol nieuwe inzichten en ideeën! Tijdens de lunchpauze was er gelegenheid tot netwerken met elkaar, waarna je een keuze kon maken om twee ‘show-and-tell’-pitches mee te volgen. Vervolgens konden de deelnemers kiezen uit één van de verschillende workshops, zoals ‘Hoe coachen bij het werkplekleren’, ‘Omgaan met inclusie op de werkvloer’ en ‘Hoe neurodiverse mensen een positieve impact hebben op de organisatie’. Deze workshops waren interactief en praktijkgericht, waardoor de deelnemers direct aan de slag konden met de opgedane kennis en vaardigheden.

Deze inspiratiedag was zeker succesvol! De deelnemers gingen naar huis met praktische handvaten en inspiratie om werkplekleren in het onderwijs toe te passen en zo het leren van studenten te verbeteren. Zowel de organisatoren als deelnemers kunnen terugkijken op een geslaagd event. Hopelijk volgen er in de toekomst meer van deze inspirerende evenementen om het onderwijs verder te innoveren.

Joris Blomme

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: