Pleidooi voor een papieren plek waar we veilig zijn

Bron: Wikipedia.org

De Pakistaanse schrijver Mohsin Hamid pleit voor papier, verbeelding en de bescherming die literatuur kan creëren. Tegen het obsessieve sorteren van onze machines in. Tegen het misbruik dat grensbewakers van “papieren” maken. Het artikel in MO was de openingstoespraak voor het Passa Porta Festival, op 23 maart in het Thêatre National in Brussel. Print deze tekst gerust uit, op papier. En deel hem met al wie toevlucht zoekt.

We leven in een tijd waarin mensen versmelten met machines. Onze telefoons roepen ons toe. Of we ze nu in onze hand hebben, of in onze zak, of in onze tas, of op ons nachtkastje, ze roepen ons toe. Ze eisen onze aandacht. Zodra we wakker worden, wenden we ons tot onze telefoons, nog voor we ons tot onze geliefden wenden. Ze zijn een verlengstuk geworden van ons lichaam. Als we ze kwijt zijn, raken we, op z’n minst voor even, in paniek. Het voelt alsof we een deel van onszelf kwijt zijn.

Lees verder op de site van MO.
(bron: MO – Mondiaal Nieuws)

Auteur: Jan

Manager of People and Information.

Eén gedachte over “Pleidooi voor een papieren plek waar we veilig zijn”

  1. Mohsin heeft – helaas – gelijk wat mij betreft: ook ik heb schrik voor wat komt, wanneer ik over een paar maand mijn 11-jarige dochter de lang beloofde/verwachte gsm cadeau doe voor haar groeifeest. Het voelt alsof ik haar een verslaving ga aanpraten…

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: