Congres Nieuwswijsheid tegen desinformatie. Doen?!

Een kennis- en inspiratiebijeenkomst voor professionals in het
voortgezet onderwijs, bibliotheken en journalistiek.

In een gevarieerd programma stellen we het belang van nieuwswijsheid in het onderwijs centraal. Weerbaar zijn tegen desinformatie en nepnieuws betekent nieuwswijs zijn, voor iedereen in een vitale democratie. In het bijzonder voor jongeren. We stellen de vraag wat de rol van professionals hierbij
is en wat zij nodig hebben om goede ondersteuning te bieden. We presenteren de ervaringen en onderzoeksresultaten van het Europese mediawijsheidproject SMILES. We verbinden de werelden van onderwijs, bibliotheken en journalistiek rond een thema dat ons allemaal aangaat.

Dit congres gaat door op 18 april 2023 in Beeld & Geluid Hilversum

Meer informatie, het programma en aanmelden.

Auteur: Jan

Manager of People and Information.

Geef een reactie

%d