Actiecomité “De bib moet blijven!”

Het Gentse stadsbestuur wil de wijkbibliotheken van Wondelgem en Mariakerke samenvoegen tot één bibliotheek, net zoals die van het Westveld en Sint-Amandsberg. Het Gentse stadsbestuur wil personeel en kosten besparen door deze twee bibs te sluiten.  Nochtans worden nog steeds tienduizenden stuks uitgeleend en bevindt de bb van Mariakerke zich in de onmiddellijke nabijheid van scholen. De Stad zegt op zoek te gaan naar een nieuwe locatie ergensweg midden tussen de twee deelgemeenten.

Ondertussen worden er honderden handtekeningen verzameld met een petitie om deze sluitingen tegen te gaan.

In Mariakerke richt een actiecomité, samengesteld door een breed forum van verenigingen, zich met een brief tot het schepencollege.

Meer informatie vind je op hun website.

Als voorbeeld van publieksbetrokkenheid kan dit tellen.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: