De opvolging in de sector is verzekerd!

person holding book from shelf

Op dinsdag 6 juni 2023 vond het afstudeerevent van de opleiding ‘Informatiebeheer: bibliotheek en archief’ aan Arteveldehogeschool plaats. Het evenement bood deelnemers de kans om te leren van toekomstige informatiebeheerders en zich te laten inspireren door verschillende workshops en alumni.

Het evenement begon om 13:30 uur met een originele verwelkoming door het team coördinatie en het hoofd van de graduaten ‘Mens en samenleving’. De deelnemers kregen er tevens het programma van de namiddag te horen. Daarna volgde het panelgesprek, waarbij oud-studenten van de opleiding informatiebeheer met elkaar in debat gingen over verschillende onderwerpen. De workshops die hierop volgden waren zeer divers, van bijleren over paleografie tot het leren werken met transcripties. Er waren ook initiaties over papierrestauratie en het duurzaam bewaren van digitale informatie.

Om 15:30 uur kon men aansluiten bij de posterbeurs, waarbij studenten hun afstudeerproject presenteerden. Deze beurs was voor de studenten een uitstekende gelegenheid om kennis te maken met mensen uit het werkveld en hen te laten zien welk project ze het voorbije jaar op poten hebben gezet.

Het was bovenal een interessante dag vol inspiratie en kennisdeling met diverse netwerkmomenten!

Eén gedachte over “De opvolging in de sector is verzekerd!”

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: