Interview met Silke, student Informatiebeheer

Silke op stage

Op deze blog laten we ook onze studenten aan het woord. Na Joris, wordt de spits verder afgebeten door Silke.

Waar ben je trots op wat je tot nu toe verwezenlijkt hebt in de opleiding?

Toen ik aan deze opleiding begon, wist ik niet in hoeverre je moest beschikken over een technisch inzicht, of er op zijn minst aanleg voor moest hebben. Indien ik zou hebben geweten dat er best wel wat technische vakken waren, was ik er waarschijnlijk ook niet aan begonnen. Ik ging er namelijk tot een half jaar geleden vanuit dat ik niet bestemd was om te werken met ingewikkelde computersystemen, laat staan mee nadenken over de ontwikkeling er van. Daar heb ik mezelf toch wel in verrast eigenlijk. Ook al ben ik nog steeds geen natuurtalent op vlak van technologie, ik weet nu tenminste wel hoe ik er mijn weg in kan vinden. 

Wat mis je in de opleiding?

Ik ben stiekem aan het wachten op een afstudeerrichting Erfgoed. 

Hoe  zou je het belang van Informatiebeheer met één slogan vatten?

Maakt chaotisch verspreide informatie jouw het leven ook zo zuur, doe dan aan informatiebeheer en creëer in alles (en) overal een prachtige structuur! 

Welke job ambieer je? Wat zijn je toekomstdromen?

Op dit moment zou ik enorm graag terecht komen in een toffe bibliotheek, bij voorkeur in een functie op de jeugdafdeling. Ik kan goed met kinderen overweg en jeugdboeken zijn echt fantastisch. Daarnaast heb ik ook de ambitie om schrijfster te worden. Hoe die carrière zal verlopen, mag je me nog eens vragen binnen tien à twintig jaar [lacht]

Auteur: Jan

Manager of People and Information.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: