Op zoek naar een tweede geheugen

Hoe handig zou het toch zijn, mochten we achter onze oren USB-poorten hebben om geheugenschijven op aan te sluiten?

Foto: Pixabay

Zover gaat het nog niet, maar auteur Tiago Forte komt toch aardig in de buurt met zijn boek “Building a Second Brain”, met als ondertitel “een bewezen methode om je digitale leven te organiseren en je creatieve potentieel te ontsluiten”.

En waarover gaat het nu eigenlijk allemaal? Welnu, soms heb je het gevoel dat je hoofd eivol zit, dat er geen greintje informatie meer bijkan. En dan snelt Forte te hulp. Met een digitaal gebaseerde methode om gedachten, ideeën, notities op te slaan. Zodat je je brein kan ontlasten en gebruiken waar het voor bedoeld is: leren, inbeelden, plannen, creëren.

Niets nieuws, denk je? Ik ben er bijna zeker van dat je toch nog één en ander kan bijleren. Een (letterlijk) goedkoop boek, overigens. En wil je geen geld uitgeven: daar hebben ze bibliotheken voor uitgevonden…

Auteur: Denis

Docent ENW Business & Management - Arteveldehogeschool

Eén gedachte over “Op zoek naar een tweede geheugen”

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: